10.12.2012 1758

HİSARBEY İLKÖĞRETİM OKULU’NUN TARİHÇESİ

Hisarbey Kasabası´nda eğitim öğretim 1944-1945 yıllarında tek derslikli okul binasının yapımıyla başlamıştır. Bu bina kullanılmadığından ve eski olduğundan dolayı Valilikten yıkım onayı alınarak 2008 yılında Hisarbey Belediyesi tarafından yıktırılmıştır. 1978 yılında ayrıca okul bahçesine tek derslik yapılmıştır. Beş derslikli İlkokul olarak eğitim-öğretime devam edilmiştir. Azmi SİCİM uzun yıllar İlkokulda müdür olarak görev yapmıştır. Ortaokul binasının yapımına ise 1967 yılında başlanmış olup, binanın inşaatı 1970 yılında bitirilmiştir. 1970/1971 öğretim yılında Hisarbey Ortaokulu eğitim öğretime başlamıştır. Ortaokulda Mükremin ZEDELİ ve Mustafa DUMAN Müdür olarak görev yapmışlardır. 1990/1991 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Hisarbey İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. İlköğretim Okulu 1999/2000 Eğitim-Öğretim yılına kadar eski ilkokul ve Ortaokul binalarında eğitim-öğretime devam etmiştir. Binaların yetersiz olması nedeniyle 1995 yılında şu an kullanılan binanın temeli atılmıştır. Yeni bina 1999 yılında tamamlanarak 1999/2000 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretime başlanmıştır. İlköğretim Okulu olarak ilk görev yapan müdür Mustafa DUMAN ‘dır. Eski Ortaokul binası yemekhane ve sınıf olarak, eski İlkokul ek binası arşiv, Resim/Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım işliği olarak kullanılmaktadır.Yeni Okul binası 2 katlı olup kaloriferlidir. Eski ortaokul binası ve ek bina sobalı olup, ısınma soba ile sağlanmaktadır. Okulun kanalizasyonu kasabanın kanalizasyon sistemine bağlıdır. Kasabada terkos suyu varolup okulda da terkos suyu kullanılmaktadır.Okulun geniş bir bahçesi vardır. Okul bahçesi 4291m² olup, 1059 m²si bina, 3232 m²si bahçe olarak kullanılmaktadır. Hisarbey İlköğretim Okulu taşıma merkezi okul konumundadır. 2003/2004 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Akpınar Köyü, Beciler Köyü, Beylikler Mahallesi, Hacı Hüseyin Efendi Köyü, Hacı Mustafa Efendi Mahallesi, Kızılcık Köyü, Kiçir Köyü, Sarıkaya Köyü, Yağıllar Köyü, Yeşilçam Köyü ve Aksaz köyü öğrencileri ile Kusumlar Mahallesi öğrencileri taşınmaktadır.